Search
Close this search box.

Talaria Sting teszt sok embert érdekel, sőt. De amikor fiatalok próbálják ki elektromos motorjainkat, mindig elgondolkozunk, hogy vajon mennyire lesznek megfontoltak a kezelés során, mennyire érzik a különbségeket az elektromos és a benzines motorok között? Milyen érzésekkel adnak vissza egy-egy motort a tesztelés után? Egyáltalán mit gondolnak az elektromosok és a benzinesek közötti különbségről?

Szerencsére mindig kellemesen csalódunk.

Talaria Sting teszt a budapesti hegyekben
Talaria Sting teszt a budapesti hegyekben – TL3000 és TL4000

A tesztelő

Egy olyan fiatal tapasztalatait osztjuk meg, akit eleve érdekel az elektromosság és az elektromos mozgás – közlekedés lehetősége. Eljött az elektrorider műhelyébe, hogy a legjobbaktól tanulhasson, és bepillantást nyerhessen egy ilyen cég napi életébe. Nem meglepő módon, a szerviz helyiségünk volt állandó törzshelye. Többször el is vitte a Talaria Sting-et tesztelni.

Talaria Sting teszt a budapesti hegyekben
Talaria Sting teszt a budapesti hegyekben

Talaria Sting teszt 1.

Amikor befejeztük az általános iskolát, sokunkban felébred a vágy, hogy önállóbban közlekedjünk és lehetőség szerint elkerüljük a lassú és koszos tömegközlekedést.

Erre mostanára rengeteg lehetőség létezik. Elsősorban ott vannak a kis teljesítményű rollerek, melyek a gyalogtúráinkat helyettesíthetik a buszmegállótól vagy a vasútállomástól a célunkig (200-500W). Az ilyen használatra kiválóak az e-twow rollerek, de ha pénztárca barátabb megoldást keresünk, ott vannak az egyéb klónok. Bár a barátaim jelentős része ilyet választott, én ezt a megoldást unalmasnak találtam.

Inkább egy gördeszkára vágytam, de a kis kerekek miatt inkább tovább kerestem, és így találtam rá a onewheel-re. A onewheel lényegében egy gördeszka, csak egy gokart kerékkel a közepén. Végre valami ami új és egyedi “ez nekem kell!” gondoltam, amíg meg nem néztem az árát. Emiatt sajnos csak egy álom maradt, amíg meg nem építettem a barátaimmal egy projekthét alkalmával a saját prototípusomat. Természetesen ilyen járművek építését csak olyanoknak ajánlom, akik rendelkeznek elektronikai ismeretekkel és szakértő támogatással. 

Talaria Sting teszt a budapesti hegyekben este
Talaria Sting teszt a budapesti hegyekben – este is jól látható a kijelző

Ha valaki viszont teljesen helyettesíteni akarja a tömegközlekedést, de az autót túl költségesnek, unalmasnak találja, vagy még kora miatt nem tehet hozzávaló jogosítványt, akkor véleményem szerint a legjobb megoldás a mopedek, amelyekhez a jogosítvány már 14 évesen letehető. Én 15 éves korom óta robogózom a városban.

Az elektrorider-nek köszönhetően volt lehetőségem kipróbálni city elektromos motorkerékpárokat, és azóta már nem is akarok visszaülni az ötven köbös Yamahámra. Ami ezeket az elektromos motorokat sokkal jobbá teszi, az nem csak a kinézet, hanem a sokkal jobb vezetési élmény, ami a jó rugózásának, nyomatéknak köszönhető. Emellett jobbá teszi a kis benzines motor sikításának hiánya, de a lánchajtások köszönhetően nem teljesen néma így sem. 

Személyes kedvencem a Talaria String TL4000 elektromos terepmotor. Nem véletlenül, mivel ez a legerősebb a kategóriájában (8kW). Városi közlekedésben nagyon praktikusak és azt gondolhatnánk, hogy ennél nem lehet jobb ebben a kategóriában De lehet, mert a terep és annál még jobb, az erdő és a környezet zavarása, szennyezése nélkül suhanhatunk. Indulhat a Talaria Sting teszt!

Természetesen rollerek is hasonló teljesítményűek, mivel kisebb a vázuk és a kerekük is, így valamivel olcsóbbak, de emiatt eleve sokkal veszélyesebbek és a jogszabályok a mai napig nem tisztázottak.

Mindegyik járműnek megvannak az előnyei és hátrányai. Úgy gondolom, hogy érdemes kipróbálni minden járművet és ne hagyjuk, hogy az első pillanatban tapasztalt esetleges ijedtség miatt elhamarkodott döntést hozzunk, és mondjunk le egy olyan hobbiról, amely színesebbé teheti hétköznapjainkat. Mindenkinek csak ajánlani tudok mindenféle elektromos közlekedési eszközt különösképpen a városon belül.

Talaria TL3000 a budapesti hegyekben éjjel
Talaria TL3000 a budapesti hegyekben éjjel

Talaria Sting teszt 2.

A személyes kedvenc közlekedési eszközeim az elektromos dirt bike-ok, amelyek nem csak szórakoztatóak, hanem egyben praktikusak is. Ezért is vállaltam a Talaria Sting tesztet. Egyszerűen élmény velük közlekedni különösen földúton, ahol jól kihasználható a nyomaték és a zseniális lengéscsillapítása, bár ez a közutakon is jó szolgálatot tesz. Ebbe a kategóriába tartoznak a Sur-Ron és Talaria terepmotorok. Kedvencem a Talaria TL4000 és a Talaria TL3000. A két motor közt teljesítmény és hatótávbeli különbség van. Mindkettő vezetéséhez AM vagy B-s jogosítvány szükséges.

Egy jó barátommal elmentem gurulni a hegyre két ilyen motorral és idővel ránk sötétedett, ez természetesen nem okozott problémát, mivel ezek a motorok rendelkeznek erős lámpákkal és hatalmas nagy élmény volt hangtalanul suhanni a kivilágított város felett az erdőben. Ezeknek a motoroknak nem okozott gondot a meredek emelkedő, csak maximum hiányos vezetési ismereteink.

És hogy milyen a kilátás a Talariáról éjjel Budapestre?

Éjszakai motorozás és budapesti kilátás Talaria elektromos terepmotorral

Bónusz Nmoto LX08 robogó teszt

Már több, mint két éve robogózom a városban és most az elektroridernek köszönhetően volt lehetőségem kipróbálni az Nmoto LX08 elektromos robogót városi közlekedésben. Ez a tapasztalat egy igen pozitív csalódás volt számomra, mivel több szempontból is felülmúlta benzines társait. A legfontosabb szempont a biztonság, amit a plusz nyomaték is biztosít. Fontos még az is, hogy minőségi megbízható Greenway akkumulátorokkal rendelkeznek. Kellemes motorzaj nélküli vezetési élményt nyújtanak. Én ezt a robogót elsősorban azoknak ajánlanám, akik most kezdtek bele a motorozásba vagy szeretnék minimalizálni a szerviz látogatásokat.

Nmoto LX08 robogó teszt Budapesten
Nmoto LX08 robogó teszt Budapesten

Köszönjük Weinberger Bálintnak a képeket és a teszteket!